STOŁÓWKA - MENU TYGODNIOWE
Artykuły
JADŁOSPIS 13- 17 STYCZNIA
DZIEŃ | OBIAD |
PONIEDZIAŁEK 13.01.2025 |
KREM BROKUŁOWY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM ( seler, gluten, mleko) NALEŚNIKI Z DŻEMEM I SEREM, (mleko, jaja, gluten) KOMPOT, WODA
|
WTOREK 14.01.2025 |
ROSÓŁ Z MAKARONEM, (seler, gluten, jaja) FILET Z INDYKA RYŻ BURACZKI KOMPOT , WODA
|
ŚRODA 15.01.2025 |
ZUPA RYBNA (seler, ryba) KOTLET MIELONY (jaja) ZIEMNIAKI, MIZERIA (mleko) KOMPOT ,WODA
|
CZWARTEK 16.01.2025 |
ZUPA KALAFIOROWA ( seler, jaja, gluten) KLUSKI Z MIĘSEM SOS PIECZENIOWY (gluten , mleko) SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ KOMPOT, WODA
|
PIĄTEK 17.01.2025 |
ZUPA OGÓRKOWA (seler) KOPYTKA ZIEMNIACZANE Z MASŁEM I TWAROGIEM (mleko, jaja, gluten) OWOCE, KOMPOT, WODA |
1. produkty żywieniowe zawierające alergeny , z których przygotowane sa posiłki zaznaczone są w nawiasie)
2.szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych
3. receptury dań są dostępne u intendentki
ALERGENY
1. mleko krowie, 2.jaja, 3.ryby, 4. skorupiaki, 5. gluten, 6. soja, 7. serer, 8. gorczyca, 9.łubin, 10.selen, 11.sezam, 12. mięczaki, 13. orzechy, 14. dwutlenek siarki i siarczanu E220 - 228