GSP Świerczyniec

JADŁOSPIS 21-25 PAŹDZIERNIKA

7 października 2024
DZIEŃ OBIAD

PONIEDZIAŁEK -

21.10

 

ZUPA POMIDOROWA Z SZPETZLAMI ( gluten, pszenica, seler,  mleko)

NALEŚNIKI NA SŁODKO ( mleko, gluten, pszenica, jaja) Z SEREM (mleko, laktoza)  I DŻEMEM

KOMPOT, WODA

WTOREK

22.10

BARSZCZ Z MAKARONEM (seler, gluten, pszenica)

POTRAWKA Z KURCZAKA Z RYŻEM ( gluten, mleko, pszenica)

KOMPOT, WODA

ŚRODA

23.10

ROSÓŁ Z MAKARONEM ( seler, gluten, jaja)

ROLADY WOŁOWE ( mleko, pszenica)

ZIEMNIAKI

KAPUSTA CZERWONA GOTOWANA

KOMPOT, WODA

CZWARTEK

24.10

ZUPA JARZYNOWA ( seler, gluten, mleko)

KLUSKI Z MIĘSEM (jaja, pszenica, gluten, mleko)

OGÓREK KISZONY

KOMPOT, WODA

 

PIĄTEK

25.10

KRUPNIK    (seler)

SANDACZ SMAŻONY    (jaja, pszenica

ZIEMNIAKI

SURÓWKA Z SELERA    ( seler, mleko)

KOMPOT, WODA

 1. produkty żywieniowe zawierające alergeny , z których przygotowane sa posiłki zaznaczone są w nawiasie)

2.szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

3. receptury dań są dostępne u intendentki

 

ALERGENY

1. mleko krowie, 2.jaja,  3.ryby,   4. skorupiaki,   5. gluten,  6. soja,  7. serer,  8. gorczyca,  9.łubin,  10.selen,  11.sezam,  12. mięczaki, 13. orzechy,  14. dwutlenek siarki i siarczanu E220 - 228