GSP Świerczyniec
JADŁOSPIS 21-25 PAŹDZIERNIKA
DZIEŃ | OBIAD |
PONIEDZIAŁEK - 21.10 |
ZUPA POMIDOROWA Z SZPETZLAMI ( gluten, pszenica, seler, mleko) NALEŚNIKI NA SŁODKO ( mleko, gluten, pszenica, jaja) Z SEREM (mleko, laktoza) I DŻEMEM KOMPOT, WODA |
WTOREK 22.10 |
BARSZCZ Z MAKARONEM (seler, gluten, pszenica) POTRAWKA Z KURCZAKA Z RYŻEM ( gluten, mleko, pszenica) KOMPOT, WODA |
ŚRODA 23.10 |
ROSÓŁ Z MAKARONEM ( seler, gluten, jaja) ROLADY WOŁOWE ( mleko, pszenica) ZIEMNIAKI KAPUSTA CZERWONA GOTOWANA KOMPOT, WODA |
CZWARTEK 24.10 |
ZUPA JARZYNOWA ( seler, gluten, mleko) KLUSKI Z MIĘSEM (jaja, pszenica, gluten, mleko) OGÓREK KISZONY KOMPOT, WODA
|
PIĄTEK 25.10 |
KRUPNIK (seler) SANDACZ SMAŻONY (jaja, pszenica ZIEMNIAKI SURÓWKA Z SELERA ( seler, mleko) KOMPOT, WODA |
1. produkty żywieniowe zawierające alergeny , z których przygotowane sa posiłki zaznaczone są w nawiasie)
2.szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych
3. receptury dań są dostępne u intendentki
ALERGENY
1. mleko krowie, 2.jaja, 3.ryby, 4. skorupiaki, 5. gluten, 6. soja, 7. serer, 8. gorczyca, 9.łubin, 10.selen, 11.sezam, 12. mięczaki, 13. orzechy, 14. dwutlenek siarki i siarczanu E220 - 228